Wat is Voetreflex?

De voetreflexologie is een al eeuwen oud gebruik in het oude China, Egypte en bij de indianen van Noord- en Zuid-Amerika. Het zelfhelende vermogen lag in die tijd ook veel dichter bij de mens, tenslotte waren er ook weinig of geen middelen in die tijd. Zelfredzaamheid of intuïtie leefde in die tijd volop. Bijzonder dat men toen al ver voorop liep, en dat deze manier van natuurlijke genezing nog steeds zeer veel wordt toegepast.

Voetreflexologie is een natuurlijke methode om lichaam en geest weer in evenwicht te brengen, in balans. Je lichaam is weerspiegeld in je voeten, alle organen hebben hun eigen zone.  Op deze natuurlijke wijze wordt er druk uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van deze drukpuntmassage wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

 Door gebruik te maken van de reflexzones (drukpunten) ontstaat een betere doorbloeding en kunnen blokkades opgeheven worden waardoor het lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren. 

Voetreflexologie is echter geen vervanging van reguliere gezondheidszorg, en er wordt geen diagnose gesteld. Daarom moet iemand met klachten altijd eerst een arts raadplegen.